kövérlászló” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 4

Beszéd Kéthly Anna szobrának avatásán

2015. december 01.

Kövér László

az Országgyűlés elnöke

Kéthly Anna lelkében magyar, eszméiben szocialista, értékeiben demokrata – azaz magyar szociáldemokrata volt. E három tulajdonsága nélkül nem érthetjük meg a XX. századi politikus tragikus életútját, mely ugyanakkor sajnálatosan tipikus is volt.

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

Teljes cikk

Szabad György: erkölcsi példa, nemzeti és polgári politikai iránytű

2015. december 09.

Kövér László

az Országgyűlés elnöke

Ha a történelem a múlt politikája, és a politika a jelen történelme, akkor Szabad György mindkettőnek a legmagasabb rangú választott tisztségviselője volt: a történelemre a sorsa, a politikára pedig a népe választotta ki. Így lett ő az összetartás embere a XX. század magyar szétszakítottságában.

Teljes cikk

Európa előtt álló aktuális kihívások

2016. március 05.

Kövér László

az Országgyűlés elnöke

Konferenciánk szervezőitől azt a megtisztelő felkérést kaptam, hogy magyar nézőpontból beszéljek az Európa előtt álló kihívásokról. Egy ilyen izgalmas és időszerű témában legalább két hiba mindig leselkedik az előadóra. Az egyik hiba, ha túl röviden beszél; a másik, ha túl hosszan.

Teljes cikk

Az Országgyűlés nem fog semmilyen politikai feltételt elfogadni az uniós hitelcsomaghoz

2020. július 14.

Kövér László

az Országgyűlés elnöke

Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház!

A koronavírus járvány rendkívüli kihívás elé állította az emberiséget – benne természetesen bennünket magyarokat, éppúgy az Európai Unió tagállamait, nemkülönben pedig annak intézményeit.

A közegészségügyi válsághelyzet kezelésére az Európai Unió tagállamainak jelentős része nem volt felkészülve, az Unió – mint közös intézményrendszer – pedig teljességgel alkalmatlannak bizonyult erre.

Teljes cikk