Látószög blog

Schmidt Mária blogja
Tovább a tartalomhoz Ugrás a lábléchez

A haladók tízparancsolata

  1. Szeresd tenmagadat.
  2. Istennek nevét szádra csak akkor vedd, ha ki akarsz oktatni egy keresztényt a keresztény etikáról. Egyébként meg beszélj inkább magadról, mint legfőbb jóról. Ehhez jogod van.
  3. Nem ölhetsz. A gyermek akadályoz téged az önmegvalósításodban. A bolygó jövője is azon múlik, hogy kevesebben legyünk, tehát az abortusz alapvető emberi jog.
  4. Nem lophatsz. Ha elveszed az adófizetők pénzét és odaadod a migránsoknak, a szegregált kisebbségeknek, elköltöd alanyi jogon járó minimálbérre, vagyis átjátszod azoknak, akik nem dolgoztak meg érte, az nem lopás, hanem emberi jog.
  5. Nem paráználkodhatsz. A természet irtózik az üres tértől, szóval a lyukak azért vannak rajtad, hogy betömjék – bárki, bárhol, bármivel, bármikor. Ez is emberi jog. Csak előtte írjatok alá egy szerződést, nehogy #metoo legyen belőle.
  6. Felebarátod felesége nem a felebarátodé, és nem is biztos, hogy feleség. Hagyjuk már ezeket az avítt fogalmakat. LMBTQ-nak lenni kötelesség.
  7. Atyádat és anyádat vádold meg azzal, hogy tönkretették a Földet. Ezért tagadd meg mindazokat az értékeket, amelyek mentén leélték az életüket. Inkább élj olyan értékvilágban, amit naponta változtathatsz. Jogod van mindig másnak lenni!
  8. Nem hazudhatsz. Az az igaz, amit minél többen leírtok a közösségi oldalakon. Vagy ha nem vagytok elegen, akkor minél többször. Akkor lesz igazad, ha hangosabb vagy, mint mások. A véleménynyilvánítás szabadsága alapjog – kivéve, ha fehér, heteroszexuális keresztény és nemzeti vagy, nekik ehhez nincs joguk.
  9. Minden közösség védendő – kivéve a nemzetet. Minden vallás védendő – kivéve a kereszténységet. Minden kultúra értékes – kivéve a nyugatit. Csak az a művészet, amit haladó művel. Ami nem haladó, az mucsa. Kivéve, ha távoli üldözött közösség tagja alkot bármit, igaz, ő is haladó, csak még nem tud róla.
  10. Az utolsó kapcsolja le a villanyt.