Látószög blog

Schmidt Mária blogja
Tovább a tartalomhoz Ugrás a lábléchez

Búvár Kund ürgebőrben

0313 aramlat.jpg

„Szól Kund - és ő az - ››nézz oda,
Hol Henrik felriadt hada
Tolong a víz iránt!
Nézd, táborában mint remeg:
Hajóit e kar fúrta meg;
Hadd vesszen, aki bánt.‹‹”
Vörösmarty Mihály: A Búvár Kund (1829)

2023. március 7-én a tévedhetetlen orákulum, a The New York Times és nyomában a teljes nyugati fősodrú média egy új elmélettel állt a nagybecsű publikum elé, ami szerint az Északi Áramlatok elleni 2022. szeptember 27-én végrehajtott terrortámadást ukránbarát, valószínűleg oroszellenes magánszemélyek (!) hajtották végre. Névtelen, de megbízható bennfentesek szerint (Ők vajon kik lehetnek és miért?) ezek a lelkes amatőrök: 5 férfi és egy nő, akik között két búvár volt és két segítő, Lengyelországban béreltek egy ukrán tulajdonban álló jachtot. Hamis útleveleket használtak (ezek szerint a valós személyazonosságuk ismert!). A nő orvos volt, aki ráérő idejében nyilván kávét főzött és omlettet sütött. A férfiak lemerültek 90 méter mélyre a több száz kiló robbanóanyaggal és késleltetve, hiszen ők is és a jacht is sikeresen elhagyta a helyszínt, felrobbantották a csővezetékeket. Ezt onnan lehet tűpontosan tudni, mert a jacht asztalát használat után nem takarították le rendesen, és robbanóanyag maradványok maradtak rajta. (Már megint a nők, akik képtelenek voltak a jachtot és benne az asztalt tisztességesen rendbe szedni.) Aki már látott belülről jachtot, az azóta is azon gondolkodik, hogy hogy fért rá többszáz kiló robbanóanyag az asztalra és hogy nem roskadt le alatta? Eszembe ötlött, hogy amikor a hivatalos német vizsgálat folyt, a német hatóságok által a helyszínre vitt búvárok valahogy nem tudtak lemerülni, mert állítólag nem volt olyan felszerelésük, ami a kellő mélységhez kellett. Az amatőr ukránbarátoknak persze ez sem okozott nehézséget. Ők nyilván ezt az akadályt is rutinszerűen vették, ahogy a feltehetően házilag készített többszáz kiló robbanószer elhelyezése is gyermekjáték volt a számukra. Ez annál is valószínűbb, mert az ilyen mélytengeri vezetékeket úgyszólván mindenki képes felrobbantani, aki elvégzett egy tengerparti búvártanfolyamot, vett felszerelést és van pénze arra, hogy pár napra motoros/vitorlásjachtot béreljen. Az ilyen lelkes amatőrök számára az is a napi rutin része, hogy a területet ellenőrző szatellitek és a NATO hadiflotta elől rejtve maradjanak. Szerintem a legvalószínűbb az, hogy álcázásként ürgebőrbe burkolták magukat.

Annyi tudható még, hogy ezek a valakik nem álltak kapcsolatban Zelenszkijjel, vagy az embereivel, illetve lehet, hogy mégis, de az tényleg biztos, hogy amerikai és brit állampolgár nem volt közöttük.

Ez a dezinformációs kampány egyáltalán nem bűzlik. Nem úgy, mint Seymour Hersh korábbi állításai, amelyek csak egy vagy több névtelen bennfentes forrásra hivatkoztak, és amiket ezen felül Victoria Nuland, Joe Biden és Anthony Blinkennyilvános kijelentései és a német kancellár sokatmondó kummantása is alátámaszt. Hersh írását a fősodor elhallgatta és komolytalannak minősítette. Bezzeg ez a mostani titkosszolgálati közlemény, amivel az USA különböző szervei előálltak! Ennek, mint láttuk, minden állítása tényeken és konkrét bizonyítékokon alapul. Vagy nem. Ja, hogy ez is meg nem nevezett titkosszolgálati forrásra hivatkozik? Ok, de ezek most szavahihetők, mert ők meg kormányzati körökből tudják, hogy így történt. A lényeg, hogy egyelőre érjük be ennyivel. Hogy a hivatalos dán, svéd és német vizsgálatok mit állapítottak meg, ha megállapítottak bármit, az továbbra is titok. Hogy mindebből a német kormány mit von le, az azonban egyértelmű. Semmit!

Az sem feltűnő, hogy Scholz kancellár pont most ugrott ki újra Biden elnökhöz eligazításért, ahol vagy azt mondták neki, hogy mostantól neki kell az ukrán háború finanszírozását megoldania, vagy azt, hogy megszületett a döntés arról, hogy az ukránokat a sorsukra hagyják. Segítünk neked azonban az ukránokra terelni a gyanút az Északi Áramlatok elleni terrortámadásért, vigasztalta a némileg nekikeseredett Scholzot Biden, hogy a lelkes és felette jóember németek könnyebben lenyeljék a békát. Akarom mondani a békét. Hiszen, ha az ukránbarátok robbantották fel a gázvezetékeket, ami miatt minden német háztartás jelentősen többet kényszerül fizetni az energiájáért és az iparnak is komoly nehézségeket okoz, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül be lehet fejezni az ukránok támogatását. Mit robbantgatnak? Magukra vessenek!

Akár így, akár úgy, egy biztos. Az, hogy erről nem Scholz dönt, hanem Biden. Ha az a parancs, hogy ki kell hátrálni az ukránok mögül, akkor kihátrál. Ha az, hogy továbbra is támogatniuk kell az ukránokat, akkor azt teszi.

Nem tudom, mire tépi magát a CIA és a többi mélyállami legendagyártó szakember, hogy még átláthatatlanabbá tegye az Északi Áramlatok elleni terrortámadás körüli homályt.

Én ugyanis, már rég megtaláltam a tettest. Búvár Kund volt! Neki sem jacht, sem szonárbomba nem kellett. Egyenesen odaúszott és megfúrta a vezetékeket. A gáz kiáramlott, majd robbant. Mire kiúszott a partra, már túl is volt az egészen.

Nem bonyolult.

Egyszer már, 1051 körül, csinált hasonlót.

Most megismételte.